За бесплатне акције од аеродрома још 1.519 динара

Надзорни одбор Аеродрома „Никола Тесла” сазвао је за 18. март редовну Скупштину, на којој ће бити подељена и прошлогодишња добит.
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, arhiva)

После тога би грађани који имају бесплатне акције, као и остали акционари, требало да добију дивиденду у нето износу од 1.519,32 динара по акцији. Сваки грађанинкоји је остварио право на бесплатне акције, да подсетимо, добио је по једну акцију Аеродрома „Никола Тесла”.

Како је рекао главни брокер „Моментум секјуритиса” Ненад Гујаничић, прошлогодишња добит која ће бити подељена била је ванредно висока због чињенице да је компанија у децембру наплатила иницијалну концесиону накнаду од 501 милион евра.

– Предложена дивиденда у бруто износу је 1.784,44 динара по акцији, а када се то претвори у нето износ, умањен за порез од 15 процената, добије се 1.519.32 динара по акцији – казао је он, и додао да право на дивиденду имају акционари који су поседовали те акције на дан 31. децембар прошле године.

Предложена дивиденда у бруто износу је 1.784,44 динара по акцији

По његовим речима, исплата ће вероватно бити веома брзо после Скупштине.

На молбу да каже како се сада акције Аеродрома „Никола Тесла” котирају на Берзи, он каже да бележе пад, што је последица чињенице да је прошао пресек за исплату ванредно високе дивиденде.

Е. Дн.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести