За куповину „фијата 500 Л” бонус 2.200 евра

НОВИ САД/БЕОГРАД: Компанија „Фијат–Крајслер аутомобили” (ФЦА) покренула је јуче кампању „Фиат Рестарт” па ће током наредних месец дана грађанима Србије омогућити економске погодности за рециклирање аутомобила и замену „Фиајтових” возила „старо за ново”.
fijat 500
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Сви који су заинтересовани за куповину новог возила могу свој стари ауто довести у наше продајно-сервисне објекте, где могу или добити процену аутомобила па да им то уђе као основа за куповину новог, или рециклирати свој стари аутомобили ако желе, рекао је за Танјуг комерцијални директор ФЦА Игор Шево.

У сваком случају, додао је, добиће бонус од ФЦА од 2.200 евра за куповину новог аутомобила „фијат 500 Л” с крос или спортском опремом.

Како је објаснио, акција је подршка продаји, али и зеленијој и чистијој околини свуда око нас.

Као „ФЦА група”, препознати смо у Србији да смо се увек бавили рециклажом, и од 2010. године до сада смо рециклирали око 14.000 старих возила и продали толико нових „фијата”, рекао је он.

У првих осам месеци ове године тржиште путничких аутомобила ниже је 26 процената, док је код лаких комерцијалних возила пад 35 одсто, кажу у ФЦА.

„Фиат Рестарт” је акција подршке тржишту, које последњих месеци показује нешто боље резултате.

На тржишту је евидентно да су последња три месеца – месеци опоравка, продаја је на -7 одсто у односу на исти месец прошле године. Сваког следећег месеца надамо се да ће размак између прошле и ове године бити све нижи и да ћемо моћи да уђемо у неке стабилније воде што се тиче планирања, казао је он.

Центар за рециклажу из Железника у сарадњи с „ФЦА групом” до сада је у Србији рециклирао 14.000 аутомобила, а Слободанка Стаменић из те фирме каже да рециклажна индустрија подржава „Фиат Рестарт” кампању.

Кроз замене старо за ново уз рециклажу старог возила долази се до сировине за рециклажну индустрију, а возила, која су опасан отпад, не завршавају у нелегалним токовима и у ауто-деловима – рекла је она.

Додала је да такве акције подижу свест грађана о потреби заштите животне средине и потреби повећања рециклаже опасног отпада.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести