За развој сеоског туризма подстицаји до три милиона динара

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде Србије донело је Правилник којим се утврђују услови за добијање подстицаја вредних до три милиона динара за развој руралног туризма и старих уметничких заната.
banat selo, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Подстицаји ће бити додељивани преко Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде на основу годишњег конкурса а рурална подручја у Србији су сва насељена места чија је насељеност мања од 150 становника по квадратном километру, наводи се у Правилнику о подстицајима за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима.

Као инвестиције у развој руралног туризма наводе се изградња, доградња, адаптација, инвестиционо и текуће одржавање објеката, као и набавка опреме, а ради пружања угоститељских услуга у аутентичним угоститељским објектима у домаћој радиности или сеоском туристичком домаћинству.

У сектору старих и уметничких заната прихватљиве су, како се наводи, инвестиције и улагања у набавку опреме и алата за занате.

Право на подстицаје имају физичка лица - носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, као и предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести