За завршетак батајничке петље заинтересовани Аустријанци, Турци...

БЕОГРАД: За завршетак градње батајничке петље, чиме би становници Батајнице добили директан излаз на аутопут, заинтересоване су четири компаније и конзорцијума, а радови би требало да буду завршени ове године, речено је Танjугу у Коридорима Србије.
б
Фото: Youtube Printscreen

То су аустријски Штрабаг, бугарски Трејс груп холд плц, турски козорцијум Маутек инсат маденчилик и Мехмет Али унал инсат тахут, као и домаћи конзорцијум Уноградња и Монтпројект.

Укупна инвестициона вредност пројекта је 11 милиона евра и финансираће се средствима кредита Европске банке за обнову и развој.

Предвиђени су радови на изградњи саобраћајница, укључујући мост преко пруге, инфраструктурне инсталације и друге пратеће сегменте (саобраћајна сигнализација и опрема, пејзажно уређење, колектор фекалне и атмосферске канализације и друго).

На е-порталу ЕБРД 23. децембра, у подне, електронски су отворене понуде за избор извођача радова за завршетак изградње петље Батајница.

Набавка се, према споразуму о кредиту, спроводи као е-набавка, што укључује и електронско подношење и отварање понуда и у току је стручна оцена понуда и рачунска провера од стране комисије за оцену понуда.

Критеријум за доделу уговора је најнижа понуђена цена, ако понуђач и његова понуда испуњавају критеријуме из конкурсне документације, напомињу у Коридорима Србије.

Додају да зато не значи да ће уговор бити додељен понуђачу који је понудио најнижу цену.

Почетак радова се очекује одмах након потписивања уговора са извођачем радова.

Коридори Србије поручују да ће настојати да уговорени радови буду извршени у току ове године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести