Запослени у Алфа Техниксу прекинули протест

Запослени у фирми Алфа Техникс из Свилајнца, који су четири дана блокирали градилиште компаније Линглонг у Зрењанину, прекинули су данас у 13 часова протест, након што су добили гаранције да ће им компанија China Energy гроуп исплатити део дуга од 5,5 милиона евра.
1
Фото: Youtube Printscreen

Та компанија је генерални извођач радова на изградњи фабрике гума Линглонг у Зрењанину, која је и потписала уговор са фирмом из Свилајнца о испоруци опреме и конструкција за кинеског партнера. Директор фирме Алфа техникс из Свилајнца Драгољуб Радуловић рекао је ФоНету да ће бити потписани нови анекси уговора, и да ће им бити исплаћена сва потраживања.

Већ следеће недеље на рачун наше фирме биће пребачена средства за три заостале зараде у износу од 2,1 милиона евра, а гаранти тога су Влада Србије и Амбасада Кине, рекао је Радуловић и додао да ће следеће недеље Алфа техниксу бити уплаћена и додатна средства неопходна за наставак производње. Радуловић је рекао да је јуче по подне, на иницијативу председника Општине Свилајнац Предрага Милановића, одржан састанак с премијерком Аном Брнабић на коме је констатовано да су захтеви запослених у Алфа техниксу оправдани и да ће Влада с кинеском амбасадом затражити од кинеске компаније да измири потраживања фирме из Свилајнца.

Око 200 радника фирме Алфа Техникс из Свилајнца четири дана блокирало је све улазе на градилиште будуће фабрике гума компаније Линглонг у Зрењанину. Фирма Алфа техникс из Свилајнца бави се производњом процесне опреме, металних конструкција и бројних других производа из области металне индустрије, а више од 80 одсто производње извози. Има 300 запослених, а просечне плате су између 90 и 120.000 динара. (

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести