Због коронавируса Кинези отказују резервације у Београду

БЕОГРАД: Због ширења новог корона вируса у свету велики број Кинеза отказује своје туристичке резервације широм планете па је таква ситуација и са београдским хотелима, каже директор Туристичке организације Београда (ТОБ) Миодраг Поповић.
strani turisti u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Зато ће једна од тема током Узакрота Балкан Травел Самит 2020, који се наредног месеца одржава у главном граду Србије, бити како туристичка индустрија може и треба да се понаша у кризним ситуацијама и шта се у наредном периоду у сфери домаћег и међународног туризма може очекивати по том питању.

Долази до великог броја отказивања резервација управо у Београду од почетка ове године, од које смо очекивали изузетан раст. Сада ће то наравно стати због новонастале ситуације, рекао је Поповић за Танјуг.

Каже да ће он лично на самиту у Београду, на којем се очекује долазак око 600 гостију, инсистирати да се разговара о томе како водећи представници ове туристичке индустрије могу да одговоре на изазове које носи тренутна ситуација јер је, каже, неспорно да постоји велики број отказивања долазака гостију из Кине.

Питање је сада, каже, како с тим изаћи на крај и како се понашати у таквој ситуацији:

Која нова тржишта би могла да компензују оно што се догађа, када прође, како задржати и поново повећати број долазака кинеских гостију у наш град и земљу, питања су која поставља Поповић.

Највећи међународни скуп у овом делу свету окупиће 10. марта у Београду водеће представнике из света туризма и то ће бити прилика да се размене искуства, оствари сарадња, договоре заједнички наступи земаља региона на трећим тржиштима, али и понуде одговори на питања у вези са насталим проблемима у туризму због ширења корона вируса.

То су људи који доносе одлуке у сфери туризма или својим ставовима утичу на јавно мњење, напомиње Поповић.

Концепт одрживог туризма, паметних градова, савремена дигитална средства у служби туризма, биће такође једна од бројних тема на панелима у оквиру овог туристичког самита у главном граду Србије.

Самим доласком великог броја туристичких агенција, технолошких компанија, представника хотела, фирми из травел индустрије и најутицајнијих блогера у Београд, главни град се промовише, али ће се такође том приликом остварити и око 1.800 ноћења, рекао је Поповић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести