Наводњавању 450 милиона динара, фармама 50 милиона

Покрајински секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је осам конкурса ове године на које могу да аплицирају пољопривредни произвођачи,

али и локалне самоуправе са територије Војводине.

За конкурс за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми предвиђен је укупан износ од 50 милиона динара, а бесповратна средства за опремање сточарских фарми утврђују се износу од 50 одсто од плаћеног износа цене купљене опреме. Максималан износ по једној пријави не може прећи 2,5 милиона динара, док је минималан износ 25 хиљада динара. Корисник средстава може поднети пријаву само по једној категорији животиња. Средства ће бити добијена за опремање говедаских, свињарских, овчарских и козарских и живинарских фарми. Конкурс траје до 31. маја или до утрошка средстава.

Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара на територији АПВ има буyет од 450 милиона динара, а бесповратна средства остварују се у износу од 60 одсто од вредности инвестиције За лица млађа од 40 година и жене бесповратна средства по овом конкурсу износе 70 одсто. Вредност инвестиције рачуна се без пдв-а. Максималан износ по пријави не може прећи 10 милиона динара, док је минималан износ 30 хиљада динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције 50 хиљада динара и већа. Неће се признавати инвестиције и опрема купљена пре првог јануара ове године, а на конурсу могу учествовати физичка и правна лица уписана у Регистар пољопривредних газдинстава. Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 31. мајем.

Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке консртукција опреме за биљну производњу износ 80 милиона динара, а бесповратна средства у висини од 60 одсто од вредности инвесиције, за лица млађа од 40 и жене и до 70 одсто. Рок је 31.мај или до утрошка средстава.

За конкурс за суфинансирање радова на уређењу атарских путева и отресишта укупно је издвојено 190 милиона динара, а по једној пријави износ бесповратних средстава износи 20 милиона динара. Право учешћа на конкурсу имају  градови и општине са територије АПВ. Конкурс ће бити отворен 24.марта до утрошка средстава

Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији АПВ износи 15 милиона динара. Бесповратна средства износе 50 одсто од укупне инвестиције, а максималан износ по кориснику је 300.000 динара, док је минималан 50 хиљада динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције једнака 100.000 динара или већа од тог износа. Конкурс траје до утрошка средстава односно до 31.маја.

Конкурс за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија са пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта подразумева уклањање комуналног, неопасног отпада. Укупан износ средстава који се укупно додељује износи 15 милиона динара, а бесповратна средства утврђују се у износу од 70 одсто, док преостали износ обезбеђује корисник из својих средстава. Право да конкуришу имају локалне самоуправе. Рок за реализацију уговорне обавезе је до 30.октобра.

М. Стакић

 

Конкурс за противградне мреже

За конкурс за противградне мреже издвојено је  320 милиона динара. Бесповратна средства на овом конкурсу утрвђују се у износу од 60 одсто од вредности инвестиције, а за лица млађа од 40 година и жене и до 70 одсто. Максималан износ по једној пријави не може прећи 8 милиона динара, односно 800.000 динара по хектару за набавку опреме са наслоном за противградну заштиту за воћарску производњу, а за заштиту без наслона односно стубова максималан износ је 4,9 милиона динара, односно 490.000 динара по хектару. Неће се признавати инвестиције и опрема купљена пре 1. јануара. Конкурс траје до утрошка средстава односно закључно са 31.мајем. Сви услови конкурса и пријаве могу се преузети са сајта Покрајинског секретаријата.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести