НИС једини доставио понуду за Петрохемију

БЕОГРАД: Компанија НИС једина је доставила пријаву за учешће у поступку приватизације ХИП - Петрохемије, потврђено је Танјугу у Министарству привреде.
Hemijski kompleks MSKA petrohemija/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

На јавни позив за избор стратешког инвеститора за Акционарско друштво за производњу петрохемијских производа, сировина и хемикалија ХИП - Петрохемија Панчево пристигла је једна пријава у предвиђеном року.

Министарство привреде у саопштењу подсећа да је позвало 9. септембра сва заинтересована домаћа и страна правна лица да учествују у поступку приватизације моделом стратешког партнерства докапитализацијом привредног друштва ХИП - Петрохемија и поднесу своје пријаве за избор стратешког инвеститора.

Предмет јавног позива, који је затворен јуче у 12 часова, био је избор стратешког инвеститора који новчаном докапитализацијом субјекта приватизације у износу од 150 милиона евра постаје власник највише 90 одсто удела.

Комисија за спровођење модела стратешког партнерства, именована од стране Владе Србије, у наредним данима предузеће активности на оцени достављене документације и понуде, на основу чега ће доставити предлог даљих корака влади на одлучивање.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести