Антић: О цени горива може да се разговара цивилизовано

БЕОГРАД: Цена горива је питање о којем увек може да се разговара цивилизовано, а никако разлог да се омета саобраћај, изјавио је данас министар енергетике Александар Антић.
Antic Aleksanadar/Tanjug
Фото: Tanjug

"Мотиви за овај протест дефинитивно нису социјални већ политички и овакав протест представља својеврстан терор према огромној већини наших суграђана, који су у колонама - ометени да оду на посао или да се врате својој породици", рекао је министар Антић, који је потпреседник СПС-а.

Према његовим речима, блокирање прометних саобраћајница није начин да се искаже незадовољство по било ком питању, а уз то је и незаконито, саопштило је то министарство.

Антић је нагласио да цена горива не може бити разлог да се омета саобраћај, слобода кретања и нарочито пролаз хитним службама које помажу нашим суграђанима у невољи.

"Влада Србије и њени надлежни органи увек су били спремни да потпуно компетентно и добронамерно разговарају са свим заинтересованим странама о сваком друштвеном питању".

Иштице да овде то није случај и да је реч о чисто "политичком протесту политичке мањине, без подршке у народу, која злоупотребљава право на протест тако што омета слободу кретања грађанима, а то је у демократији недопустиво".

То је и одраз политичке немоћи да се аргументима, ако их има, покрене дискусија о сваком отвореном питању, додао је Антић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести