Бајатовић: Без поскупљења гаса за домаћинства

БЕОГРАД: Гас за домаћинства неће поскупети до краја године, каже директор Србија гаса Душна Бајатовић и најављује да ће ускоро бити отворено представништво тог предузећа у Будимпешти.
bajatovic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

На конференцији за новинаре, Бајатовић је најавио акцију за прикључење домаћинстава на гасовод тако да ће цена бити за целу Србију 780 евра на 36 месечних рата, без средства обезбеђења јер ће ризик, наводи, преузети Србијагса.

Заинтересована домаћинства, како је рекао, сама ће решити питање унутрашњих инсталација, а Србијагас ће склапањем уговора са неколико фирми омогућити да тај посао заврше повољно.

Такође, каже, настојаће се да се изменом Правилника локалне смаоуправе одрекну таксе за прикључивање које се крећу од 400 до 1.200 евра.

На питање шта очекује да ће радити после избора 21. јуна и да ли очекује да ће остати на месту директора Србијагаса, Бајатовић је рекао да је то питање за Владу Србије.

"Размишљао сам о УН. Кад је могао Вук Јеремић могу и ја", рекао је Бајатовић кроз смех.

Додао је да не зна да ли ће остати на месту директора Србијагаса, да је то ствар Владе Србије, да је Србијагас показао резултате и да ће се видети како ће се они оценити после избора.

Нагласио је да у Србијагасу нема политике и да ниједан члан менаџмента није у партији.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести