ХАОС ОКО ДЕЦЕМБАРСКИХ РАЧУНА ЗА ГАС Бајатовић: За све је крива "књиговодствена заврзлама"; Продужен рок за плаћање

 БЕОГРАД: Директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је данас да се код децембарских рачуна за гас, на којима стоји и ставка дуга из октобра, што је збунило потрошаче који су рачун за октобар платили, ради о "књиговодственој заврзлами" насталој зато што пошта није радила, и додао да ће рок за плаћање бити продужен до 31. јануара, а нико од потрошача неће бити оштећен.
1
Фото: Dnevnik.rs

"Ради се о књиговодственој заврзлами, јер пошта није радила, па нисмо могли да одштампамо уговор са Поштом Србије о штампању и достављању рачуна, због чега октобарски рачуни нису стигли на време. Валута за њих је била 15. октобар или 15. новембар, нисмо их доставили и како онда да људима обрачунамо камату, а по закону смо за оно што је доспело, а није плаћено, дужни обрачунати камату", рекао је он гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а.

Додао је да је зато валута за октобарски рачун продужена до децембра.

"Онима који су платили октобарски рачун, ми смо то књижили као претплату, јер не можемо другачије, пошто у супротном мора да се обрачуна камата. Када је дошао новембарски рачун, валуту смо продужили за 15. децембар. Рецимо, ви сте у октобру потрошили 3.000 динара, ми вам за новембар обрачунамо 10.000 динара, али пошто сте у претплати и још није валута за октобар, ми вам умањимо тај рачун за оних 3.000 динара, па ви платите 7.000 динара", објаснио је он.

Навео је да је у рачуну за децембар узета у обзир претплата из октобра и да се очекује да ће децембарски рачуни издати 15. јануара да изнивелишу ситуацију.

"Наравно, све је то збунило људе, јер нису сви људи књиговође, рачун је компликован због додатака који постоје, али важно је да нико није оштећен", рекао је Бајатовић. Истакао је да ће рок за плаћање рачуна бити продужен до 31. јануара и да нико у рачунима од октобра па надаље неће бити оштећен. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести