КАКВЕ ПАПИРНЕ УБРУСЕ КОРИСТИТЕ? Ево шта се често крије иза наизглед дебелих ролни које не коштају пуно, ДА ЛИ СУ ЗАИСТА ИСПЛАТИВИЈЕ И КОМЕ

Све чешће имамо прилику да за ситан новац купимо огромни убрус и мислимо да смо баш, баш добро прошли, али то и није тачно...
d
Фото: Pixabay.com

Кад схватите како се производе ти "дебели" убруси, биће вам све јасно...

Милион пута сте купили неки јефтини убрус, за рецимо 90, 99, 110 динара, па још дошли кући уверени да сте добро прошли. И упали сте у замку. Ви сте за ситан новац купили убрус који само делује габаритно и да ће заиста потрајати. Права истина о њему није баш као што на око изгледа. Логично, сигурно сте се и питали како тај неки "но наме" убрус има толику дебљину за мали новац, како се то исплати уопште?

Па, исплати се и те како.

Наиме, убруси који делују да имају пуно намотаја у ствари прозиводе се на машинама које праве огромна удубљења, крупне рупе, које кад се папир намота, стварају својим избочинама простор између намотаних листова, све постаје ваздушасто, просто га прошире, те самим тим делује да је ролна убруса огромна, а у ствари је то варка са удубљењима. Тако дубоке перфорације у листовима додатно кидају папир и уништавају његов квалитет и истрајност. Такав убрус ће се брзо распасти приликом употребе, а ви ћете, да бисте одрадили започето у кухињи, намотавати више листова и своју ролну убруса потрошити веома брзо. И не само то, такви убруси су често танки, па су готово прозирни, немају чврстоћу ни густину. И на све то - често су и упитног састава!

Фото: Pixabay.com

Сигурно сте пробали да орибате огледало тим убрусом? Очекивали сте да искористите два листа, као што се дешавало кад сте користили квалитетнији убрус, али сте сад са овим јефтинијим од 150 динара морали да направите џомбу од 10 листова за само једно мало огледало, јер се у додиру са средством за чишћење он распадне у комадиће и мрве, па делови остају по огледалу, са све "длачицама"..

И тако, са све више намотаја ваш убрус се брзо потроши, па нови купујете пре него што бисте исто то урадили да сте пазарили квалитетнији убрус.

Како препознати квалитетан убрус?

Квалитетан убрус има ситна удубљења, ситне тачке, и најчешће је трослојан, а слојеви су повезани лепком. Такав убрус је трајан, неће се распасти кад њиме посушујете кухињске површине, месо, поврће или чак кад у брзини њиме бришете прозоре или огледала по стану!

Фото: Pixabay.com

Самим тим, трошиће се спорије, а ви ћете бити задовољни његовим карактеристикама, моћи упијања...

Такође, добар убрус је онај који задовољава све строге стандарде квалитета који гарантују да сме бити у додиру са храном и да је од чистог, природног материјала попут чисте целулозе.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести