КОРИСТЕ ОВЕ ТРИКОВЕ ЗА ЗАКИДАЊЕ НА КАСИ Ево како нас продавци на пијаци и касири поткрадају

У великим и малим ланцима маркета често наилазимо на разноразне попусте, снижења, акције, распродаје, који нас привуку да купимо и оно што нам није потребно у том тренутку.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Пуна колица, викенд куповина и купац у журби идеална су мета касира који на све могуће начине гледају да нас закину на каси, тако што ће нам наплатити и нешто што уопште није било у нашим колицима.

Према тврдњама потрошача, неки од њих поред касе често држе паковање жвака, чоколадице које провуку док потрошач не гледа.

Редакцији Курира су се пожалили читаоци који су у више наврата приметили поједине касире како покушавају да "поткраду" купце на каси, и то ни мање ни више него за ситне паре.

- Пар пута сам приметио у мањим, али и великим маркетима, како ми касир или касирка кажу цену која је за пар динара виша у односу на ону с рачуна. Конкретно, касир ми је приликом последње куповине рекао износ рачуна 505 динара. Ја дајем толико и одлазим. Узео сам рачун и испред продавнице бацим поглед да видим цену банана које сам купио. У том тренутку на рачуну гледам збирни износ 501 динар - рекао нам је читалац К. А.

Ипак, потрошачи тврде да све више превара има на пијацама, и то поред продавца који продају воће и поврће.

Читатељка Д. К. недавно је причала за Курир како је приметила да продавачица на пијаци на вагу ставља велику поморанџу док купац не гледа или не може да види ону страну ваге која је преко пута тезге.

Такође, искусни купци упозоравају да, ако приметите да је нешто омотано око ваге, не треба да се устручавајте да затражите од трговца да тај предмет склони или напросто прођите даље до неке друге тезге.

Уосталом, то је ваш тешко зарађени новац и нико нема право овако безобразно да вам га отима из новчаника.

Из удружења за заштиту потрошача упозоравају да касири нису једини, те да се разним триковима поткрадања служе и конобари у ресторанима и кафићима.

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести