НБС иновирала сервис за плаћање рачуна QR кодом

БЕОГРАД: Народна банка Србије је увела нову услугу у оквиру сервиса Генератор/Валидатор којом је омогућила генерисање и преузимање налога за уплату с НБС ИПС QR кодом.
QR kod Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Привредни субјекти који су до сада корисницима достављали налог за уплату у папирној форми, од сада могу да шаљу рачуне са НБС ИПС QR кодом имејлом, а платилац ће једноставним скенирањем кода у апликацији мобилног банкарства - без прекуцавања података, без штампања уплатнице и без грешака - једноставно извршити плаћање, објавила је НБС.

Из НБС подсећају да су раније омогућили свим привредним субјектима да на једноставан начин креирају – генеришу НБС ИПС QR код, попуњавањем дефинисаних елемената приказаних у форми поља за попуњавање и да технички провере исправност (валидацију) већ припремљених ИПС QR кодова за рачуне путем сервиса Народне банке Србије Генератор/Валидатор.

Унапређењем наведеног сервиса сада је свим корисницима омогућено и преузимање налога за уплату с припремљеним НБС ИПС QR кодом, те корисници могу преузети технички исправан код на налогу за уплату, наводи се у информацији централне банке.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести