Окончан протест, швајцарци на суду као хитан предмет

БЕОГРАД: Удружење за заштиту корисника банкарских услуга ЦХФ Србија саопштило је да је у Београду окончан данашњи протест грађана који траже хитно одлучивање о кредитима у швајцарским францима.
svajcarci
Фото: pixabay.com

"Протест је окончан након што је председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић изјавио да ће већ сутра свим нижестепеним судовима дати налог да у овим предметима суде хитно као и да ће се сви предмети по поднетим ревизијама, који се тренутно налазе у Врховном касационом суду, бити решени до 1. октобра 2018", наводи се у саопштењу.

Чланови Удружења ЦХФ блокирали су током дана саобраћај у центру Београда, испред зграде Врховног касационог суда, и поручили да ће протестовати све док се представници те институције не изјасне о проблему са исплатом кредита у швајцарским францима.

"С обзиром на то да је главни разлог протеста било неефикасно одлучивање у предметима, а никако утицај на будуће судске одлуке, донета је одлука да се прекине протест", појашњава ЦХФ Србија. 

Уколико Врховни касациони суд не испуни дато обећање, наставља се са радикалним протестом од октобра 2018. године, истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести