Милион грађана се за пет сати пријавило за сто евра

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се у првих пет сати за једнократну помоћ од 100 евра пријавило милион грађана Србије.
evri prijava
Фото: Dnevnik.rs

Он је то објавио на свом Инстаграм профилу где је написао "И већ првих милион пријављених".

У првих пет сати преко милион грађана се пријавило за једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра! Пријаве се врше путем сајта idp.trezor.gov.rs, написао је Мали.

Како је раније данас подсетило Министарство финансија, право на новчану помоћ имају сви пунолетни држављани Републике Србије, с важећом личном картом и пребивалиштем у Србији.

Потребно је само да унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не, наводи се у саопштењу.

У петак 15. маја ће почети пријава телефонским путем, преко контакт - центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од петка 15. маја.

Подсећају такође да је у циљу подршке грађанима у временима кризе изазване епидемијом новог вируса Kовид-19, Влада Србије донела одлуку да се свим пунолетним држављанима који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, омогући добијање једнократне помоћи од 100 евра у динарској противвредности.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести