Руски ланац Мере у пет градова понудиће робу и 30 посто јефтинију

БЕОГРАД: Руски трговински ланац Мере, који ће први маркет отворити пре нове године у Батајници а до почетка фебруара планира отварања у још четири града у Србији, себе препоручије као мрежу дисконта са ценама нижим више од 20 посто у односу на конкуренцију, рекла је Танјугу Антонела Бијелић Милојица из те компаније.
mеre
Фото: Танјуг (видео)

"У питању су маркети који су осмишљени у Русији што не значи да ћемо стриктно продавати руску робу. Наши марткети имају посебан систем продаје. Окренути су малим произвођачима како би купцима пружили најбоље цене", рекла је Бијелић Милојица.

Навела је да ће цене бити ниже од тржишних и за 20, па и 30 процената, што ће се видети већ 25. децембра када ће бити прво отварање.

"Можемо рећи да смо ми нека мешавина Лидла и Метроа, али свакако да нисмо типични конкуренти зато што дискаунт маркети тек са доласком маркета Мере долазе у Србију", објаснила је она.

Мере су европски бренд, а иста компанија у Русији има више до 2.000 продавница под именом Семафор.

Присутни су у земљама бившег Совјетског савеза, Белорусији и Казахстану.

"Од 2015. године Мере се појављује и на тржиштима Европе, а наши маркети успешно раде у Немачкој, Пољској и Румунији. Следеће године спрема се отварање маркета и у Чешкој, Италији, Аустрији и Шпанији. Надамо се успешном развоју мреже у Србији и даље у региону Балкана", истакла је Бијелић Милојица.

Додала је да Мере не наступају отварајући у истом тренутку више маркета на једном тржишту.

"Наши менаџери увелико раде, и како се пронађе одговарајући објекат, он буде адаптиран и тако отворен. Овде нам је први објекат у Батајници, крајем јануара биће отварање објеката у Суботици и Крушевцу, а почетком фебруара планирамо отварања у Краљеву и Вршцу", рекла је она.

Како наглашава, Мере се као дискаунт маркети не расипају при улагању па је део улагања у објекат од стране тог трговинског ланца, а део улаже власник објекта.

Она истиче да долазак ланца маркета Мере значи већи пласман руске робе у Србији, али ће тај ланац, у почетној фази, прилично фокусиран на рад са малим српским произвођачима.

"То је јако важно како за њих тако и за наше купце да се упознају можда са неком новом робом коју можда нису у великим трговачким ланцима који послују у Србији имали могућности да упознају. А руске робе ће бити сигурно од јануара", рекла је Бијелић Милојица.

Казала је да ће бити робе и из других држава која се продаје и у осталим маркетима овог ланца широм Русије и Европе.

"Мере ће бити и могућност малим произвођачима из Србије да своју робу пласирају преко овог ланца где год он послује ако се њима самима допадне сарадња са нама", закључила је она.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести