СССС писао премијерки: Повећање плата - допринос расту

БЕОГРАД: Савез самосталних синдиката Србије данас је у писму премијерки Ани Брнабић навео да би повећање зарада свих запослених, за шта су створене реалне основе, допринело бржем економском расту земље, али и смањењу социјалних тензија.
ssss, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

О томе, како се наводи у писму, влада мора да води рачуна како би праведно расподелила терет реформи и водила друштво ка просперитету који ће осетити сваки наш грађанин.

СССС оцењује да значајни раст плата и у јавном и у реалном сектору не би значио само бољи стандард за раднике, већ би тиме јасно била упућена порука страним и домаћим послодавцима да Србија није извор само јефтине радне снаге, него стручних и квалификованих људи који, попут европских колега, само желе да живе од свог рада.

Подсећа да је након низа година, консензусом свих социјалних партнера, повећана минимална зарада, чиме су, донекле, заштићени најсиромашнији и наводи да је сада потребно да и сви остали запослени осете резултате фискалне консолидације и смањења буџетског дефицита државе.

Синдикат оцењује да би веће пензије и плате за лекаре, учитеље, професоре, државне службенике, металске раднике, неимаре, рударе и све друге, биле доказ да држава брине за сваког свог грађанина, а тиме би, кажу, био заустављен и одлазак, посебно младих висококвалификованих стручњака, у иностранство.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести