Влада ограничила цену пакованог шећера, килограм остаје 89,99 динара

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену и допуњену уредбу којом се ограничава малопродајна цена кристал шећера за сва паковања.
secer
Фото: pixabay.com

Ограничење цене кристал шећера у паковању од једног килограма остаје 89,99 динара.

Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница се доноси у циљу заштите тржишта, а због наглог скока цена кристал шећера у већим паковањима, имајући у виду да је ограничена само цена паковања од једног килограма.

Због велике разлике у цени повећана је тражња за паковањима од једног килограма и често га нема у малопродајним објектима.

Уредбом се прописује да трговци на велико кристал шећер морају дистрибуирати у трговину на мало у року од 15 дана, саопштила је влада.

Ограничене цене шећера у свим паковањима

БЕОГРАД: Уредбом о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, коју је данас усвојила влада, ограничава се максимална малопродајна цена кристал шећера по килограму, у свим паковањима, која не сме прелазити 89,99 динара.

Такође, ограничава се и максимална произвођачка цена кристал шећера, у паковањима од једног килограма, пет килограма и 10 килограма, која не сме прелазити 73,00 динара по килограму и максимална произвођачка цена кристал шећера за сва остала паковања, која не сме прелазити 81,00 динар по килограму, саопштило је Министарство трговине.

Ова Уредба доноси се у циљу заштите тржишта и спречавања деформација у формирању цена роба ограничених Уредбом које су изузетно важне за снабдевање потрошача, а превасходно угрожених категорија.

Уредба ступа на снагу од наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику и важи наредних 150 дана.

Влада Србије усвојила је и Одлуку о привременој забрани извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Србију.

Циљ Одлуке је спречавање несташице ових производа односно ублажавање последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести