Објављен јавни позив за изградњу Моравског коридора

БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавни позив за избор стратешког партнера на реализацији изградње инфраструктурног коридора деонице ауто-пута Појате-Прељина, односно "Моравског коридора", објављено је данас.
autoput
Фото: Tanjug (ilustracija)

Будући ауто-пут, чија је дужина 112 километара а ширина 30 метара, имаће укупно 139 објеката од тога 84 моста, 26 надвожњака и три подвожњака, као и 10 денивелисаних раскрсница - петљи.

Министарство тражи стратешког партнера за израду пројеката за грађевинску дозволу, извођење и изведеног објекта, као и извођење радова на изградњи ове деонице ауто-пута. 

Право учесћа имају домаћа и страна правна лица а и конзорцијуми правних лица а услов је да подносилац пријаве има обрт финансијских средстава у 2016, 2017. и 2018. години од минимум милијарду евра.

Додатни услов је да подносилац обезбеди Писмо о намерама од међународних финансијских институција, банака, или других извора финансирања за финансирање пројекта Моравски коридор у износу од најмање 400 милиона евра.

Рок за подношење пријава је 21 дан а отварање пријава заказано је 27. август.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести