Од данас затворени систем наплате путарине код Суботице

БЕОГРАД: На деоници Београд-Суботица данас ће бити успостављен затворени систем наплате путарине, а његово пуштање у рад ће се званично обавити на чеоној наплатној станици „Суботица-југ" у 12 сати, саопштио је данас Ауто-мото савез Србије.
naplatna rampa, tanjug ilustracija
Фото: Танјуг, илустрација

На наведеној деоници функционисаће две чеоне наплатне станице: „Стара Пазова" и „Суботица-југ", а на потезу од Сирига до Суботице почеће са радом пет новоизграђених бочних наплатних станица: „Змајево" (лева и десна страна ауто-пута), „Врбас" (лева и десна страна ауто-пута), „Фекетић" (лева и десна страна ауто-пута), „Бачка Топола" (лева и десна страна ауто-пута), „Жедник" (лева и десна страна ауто-пута).
Чеона наплатна станица „Сириг" истог дана престаје са радом.
Подсећа се да је од синоћ од 20 часова саобраћај измењен у зони чеоне наплатне станице Сириг, због увођења затвореног система наплате путарине на деоници Суботица - Стара Пазова.
Нови режим, након гашења чеоне наплатне станице Сириг, подразумева каналисање саобраћаја у два канала за пролаз кроз постојећу наплатну станицу са леве и десне стране коловозне траке. 
Саобраћајне траке на којима се не одвија саобраћај ограђене су саобраћајном сигнализацијом и опремом како би се саобраћај одвијао безбедно.
Нови, измењен режим саобраћаја важи до уклањања чеоне наплатне станице Сириг, тачније до 15. марта 2018. године, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести