Око 2.000 незапослених поднело захтеве за субвенције

БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање омогућила је у условима ванредног стања подношење захтева за финансирање свих програма запошљавања по расписаним јавним позивима и до сада је око 3.200 послодаваца поднело захтев за учешће у мерама активне политике запошљавања, а око 2.000 незапослених поднело је захтеве за субвенцију за самозапошљавање.
Nacionalna služba za zapošljavanje Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje
Фото: Национална служба за запошљавање
Иако се пријаве подносе електронским путем и у условима отежаног пословања велико је интересовање, како послодаваца тако и незапослених лица, наведено је у саопштењу. Највеће интересовање послодаваца забележено је за програме стручне праксе, новог запошљавања као и за програм самозапошљавања за незапослена лица.
 
Од увођења ванредног стања око 3.200 послодаваца је поднело захтев за учешће у мерама активне политике запошљавања, а око 2.000 незапослених поднело је захтеве за субвенцију за самозапошљавање.
 
Одлуке се доносе континуирано, а поред предвиђених услова, приликом одлучивања посебно се вреднује да ли су послодавци од почетка ванредног стања отпуштали запослене. До сада је позитивним одлукама обухваћено преко 1.400 послодаваца чиме је омогућено укључивање у програме обука и запошљавање за око 2.000 незапослених лица, од чега је око 150 особа са инвалидитетом.
 
Уговори о ангажовању лица закључиће се у складу са могућностима у сваком конкретном случају.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести