Отказан штрајк у Крушику, испуњени захтеви

БЕОГРАД: Штрајкачки одбор Холдинг корпорације "Крушик" из Ваљева саопштио је да је отказао до даљег једночасовни штрајк упозорења који је био планиран за данас.

"Штрајк упозорења је отказан до даљег након што су представници сва четири репрезентативна синдиката касно синоћ постигли договор са представницима послодавца о сва три поднета штрајкачка захтева", наводи се у саопштењу.

Председник Штрајкачког одбора Горан Трифуновић изјавио је за Танјуг да је састанак одржан на иницијативу послодавца и Министарства одбране.

Навео је да су састанку, који је завршен нешто пре поноћи, поред представника синдиката присуствовали државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић, начелник Управе за одбрамбене технологије пуковник Славко Ракић и председник надзорног одбора "Крушика" пуковник Вељко Петровић, док в.д. генералног директора Јованка Андрић није присуствовала због службеног пута.

У саопштењу Штрајкачког одбора се наводи да је постигнут договор да се од фебруарске зараде, која се исплаћује у марту, укида негативна стимулација.

Штарјкачки одбор додаје да је захтев о повећању цене радног сата одложен до последњег квартала 2022. године, како би представници синдиката и руководства фабрике у наредном периоду наставили разговоре о томе, уз могућност да цена рада буде повећана и раније, у зависности од остварених резултата пословања компаније.

Наводи се да ће трећи захтев, који се односи на регулисање отежаних услова рада у појединим производним целинама, пословодство разматрати до 15. марта, након чега ће припремити предлог за преговоре са синдикатима.

Након постизања договора биће настављено решавање отежаних услова рада и за остале делове фабрике, саопштава Штрајкачки одбор.

Претходно су четири репрезентативна синдиката у Холдинг коорпорацији Крушик, Слога, АСНС, Независност и Синдикална организација ХК Крушик најавили за данас једночасовни штрајк упозорења.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести