Почела производња у Горењу Ваљево после тронедељне паузе

ВАЉЕВО: У фабрици Горење Ваљево данас је, након тронедељне обуставе рада, поново покренута производња уз, како наводе из компаније, строго придржавање свих превентивних и безбедносних мера за спречавање ширења епидемије корона вируса.
gorenje
Фото: Tanjug (Z. Žestić)
Из холдинг Хисенсе Горење Европа поручују да ове недеље производња почиње и у осталим Хисенсе Горење европским фабрикама и да су веома охрабрени позитивним сигналима са европског тржишта када је реч о повећаној тражњи за расхладним уређајима који се производе управо у Ваљеву.
 
Компанија Хисенсе Горење потврдила је данас и да је код двоје запослених у фабрици у Ваљеву потврђен вирус КОВИД-19.
 
"Колеге које су заражене у свом породичном окружењу за време тронедељне обуставе прозводње, у добром су здравственом стању. Они су након прегледа лекара пребачени у халу Београдског сајма где је обезбеђен смештај за оболеле са блажим симптомима болести”, наводи се у саопштењу компаније.
 
Даље се додаје да, иако су њихови запослени заражени ван радног места, 14 запослених који су пре обуставе производње били у контакту са зараженим колегама упућени су у самоизолацију у трајању од 28 дана од последњег контакта са особама позитивним на КОВИД-19, у складу са прописаним мерама.
 
У самоизолацији се, без знакова обољења, налази још један запослени који је током трајања обуставе рада фабрике био у контакту са зараженим особама из свог породичног окружења, пише у саопштењу.
 
У Горењу Ваљево је, како се наводи, уведена и додатна мера опреза - да се на посао у фабрику засад не враћају запослени који у домаћинству имају запослене у здравственим установама, који су по природи посла најизложенији вирусу КОВИД-19.
 
Такви запослени ће посао обављати од куће уколико природа радног места то дозвољава, или ће бити на принудном одмору до краја ванредног стања и примати 70 одсто плате, наводе из Горења.
 
Компанија Хисенсе Горење ће наставити са предузимањем свих потребних мера заштите у производњи у складу са препорукама Владе Србије и здравствених институција, као што је то чинила од првог дана избијања епидемије, поручује се у саопштењу компаније.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести