Подршка из Мађарске посредством Фондације „Просперитати”: Обука за 327 младих предузетника

За 327 пријављених за стартап на конкурс Фондације “Просперитати”, која средствима из Мађарске оснажује економски развој војвођанских Мађара, у Образовно-културној установи “Кнеса“ у Кањижи је јуче почело стручно усавршавање.
preduzetnici
Фото: Dnevnik.rs

Председник Управног одбора Фондације “Просперитати” Имре Нађ изјавио је да су ови млади људи у могућности да оснивају своја мала стартап предузећа и да ако они могу да поред себе да у почетку запосле бар још једног радника, то ће већ бити преко 600 нових радних места, што много значи за нашу заједницу.

Нађ је додао да с друге стране верује да су већина ових предузетника веома иновативни и помоћу својих замисли могу пуно напредовати на оснаживању привреде. Према речима Нађа подршка по кориснику је солидна и да ће уколико прођу овај ниво обуке, моћи да остваре средства довољна да потпомогну њихове предузетничке идеје.

Сви полазници ће у току месец дана проћи 40 часовну обуку ради оспособљавања за оснивање и вођење фирми, упознавање са актуелним прописима и сачињавања бизнис планова, како би се што боље припремили за посао који планирају. Обука је такође један вид донације, а уједно и услов за учешће у другом делу конкурса за добијање финансијске подршке из Фондације “Просперитати” за набавку опреме, а максимални износ по апликанту је 800.000 динара.  

„Драго нам је да има толико младих људи који желе да оснују своје фирме, да свој живот и егзистенцију узму у своје руке и ми ћемо сигурно настојати да што више њих припремимо за покретање и вођење свог бизниса“, каже финансијска саветница Јудит Касаш.

Текст и фото: М. Митровић   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести