Агротехничке мере у време забране кретања само уз захтев

БЕОГРАД: Пољопривредни произвођачи дужни су да поднесу захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретања - од 20 сати увече до 5 сату ујутру.
poljoprivreda, Dnevnik/M. Mitrović
Фото: Дневник / М. Митровић

То могу учинити мејлом или телефонским путем према одсеку, односно округу за који се тражи дозвола за кретање, објављено је на сајту Министарства пољопривреде.

Захтев за одобрење кретања власник или корисник засада или друге пољопривредне површине може се поднети Управи за заштиту биља на мејл agromere@registar-uzb.rs.

У пријави је потребно навести име и презиме лица, број личне карте и адресу, број пољопривредног газдинства, локацију, као и време и дан када ће бити спроведене мере.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 20 до 05 часова, а рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.

Списак телефона путем којих се такође може поднети пријава су:

064/8818449 за Јужнобачки, Средњебанатски, Јужнобантски, Севернобанатски, Севрнобачки, Западнобацки и Сремски округ, 064/8818486 за Град Београд, Подунавски, Браничевски, Зајечарски, Борски, Поморавски, Нишавски, Јабланички, Пчињски, Топлички и Пиротски округ и 064/8818412 за Мачвански, Моравички , Колубарски, Златиборски, Расински и Рашки округ.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести