„Безбрижни – од сетве до жетве“

Компанија „Дунав осигурање“ доноси бројне попусте током маја, месеца осигурања пољопривреде
1
Фото: Bojan Raičević/ Foto: Aleksandar Mijatović

Учестале временске непогоде, као последица климатских промена, последњих година праве велике штете пољопривредним газдинствима. Град, поплава, суша, мраз само су неке од непогода које је тешко предвидети, због чега осигурање пољопривреде представља најсигурнији начин да пољопривредници заштите своја добра током читаве године.  Из Компаније „Дунав осигурање“ поручују да осигурање усева, плодова и животиња одавно није трошак, већ нужност свих који желе да заштите своју производњу. 

„Као национална осигуравајућа кућа, Компанија ‘Дунав осигурање’ посебну пажњу и ове године поклања осигурању пољопривреде и значају који овај вид финансијске заштите има за економски просперитет наше земље. У склопу предстојеће кампање „Мај, месец пољопривреде“, предвиђене су посебне погодности за осигуранике ‘Дунав осигурања’ који уговарају осигурање усева, плодова и животиња како би заштити своју производњу“, најавио је Бојан Раичевић, члан Извршног одбора Компаније „Дунав“.

У сусрет тој акцији које ће трајати од 1. до 31. маја, Компанија одобрава специјалне погодности, и то 10% попуста на осигурање усева, плодова и животиња, као и 15% попуста на осигурање усева и плодова на подручју АП Војводине уколико се осигурање уговара истовремено када и осигурање од суше, како за правна тако и за физичка лица.

Будући да су штете које погађају пољопривредну производњу последњих година веће и по обиму и по учесталости, Компанија „Дунав осигурање“ је, пратећи захтеве тржишта, увела јединствену услугу намењену пољопривредницима на територији Војводине – осигурање од недостатка влажности земљишта тј. суше. Увођењем те услуге, Компанија „Дунав“ има за циљ да стимулише пољопривреднике да више инвестирају у производњу усева, смањујући притом ризик од губитка прихода. Суша, као један од највећих пољопривредних ризика оставља несагледиве последице на усеве и плодове, те се уз овакав вид заштите ризици своде на минимум.

„Не треба заборавити ни мере државе, која пољопривредницима који осигуравају своју производњу омогућава субвенционисање премије и на тај начин промовише ову врсту осигурања. Из тога разлога, посебну пажњу посвећујемо едукацији и бољој информисаности наших пољопривредника, како бисмо допринели стварању што бољих услова за развој економског амбијента наше земље“, истакао је Бојан Раичевић.

Уз све наведене мере, број пољопривредника који у осигурању виде начин да своју производњу заштите од природних ризика, кроз брзу накнаду штете, из године у годину расте. Осигурање пољопривреде уз све наведене ризике представља најсигурнији начин обезбеђивања финансијске заштите и стабилности пословања и има велики потенцијал за развој на домаћем тржишту.

Више детаља о самој понуди заинтересовани могу пронаћи на веб-страници www.dunav.com,  као и бесплатним позивањем Контакт центра на телефонски број 0800 386 286.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести