Булатовић: Стање у сточарству алармантно, неопходне мере

БЕОГРАД: Посланик групе "Уједињени - ССП, ПСГ, Преокрет, Слога" Дејан Булатовић оценио је да је стање у сточарству алармантно и да је неопходно да држава изађе са хитним мерама.
stocarstvo, krave/a_erski
Фото: Дневник/А. Ерски/Сточарство, краве

Уколико се не изађе са хитним мерама у овом сектору ће се наставити тренд опадања броја домаће стоке у Србији. Потпуно је немогуће наставити са узгојом стоке, где улагање само за исхрану стоке износи више од 30 одсто од јединке која се на крају узгоја продаје, рекао је Булатовић у Скупштини Србије.

Он је после састанка са пољопривредницима у парламенту рекао да је узгој млечних крава потпуно неисплатив и додао да се ти проблеми рефлектују тако да је нашег млека све мање на рафовима, а све више увозног, а чека нас, како сматра, иста ситуација са месом.

Булатовић је рекао да ће као заменик председника Одбора за пољопривреду у Скупштини тражити да се захтеви пољопривредника хитно уврсте на дневни ред овог одбора.

Странка слободе и правде вец дуже време апелује да је неопходно да се донесу мере по питању акциза за гориво и субвенције како би се смањило улагање, а повисила добит, повољније обнове механизације, као и омогуцавање конкуренције на домацем тржишту и извоз без губитака, закључио је Булатовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести