Догодине хладњача у Руском Крстуру

НОВИ САД: Компанија „Мањо” из Футога купила је 2,3 хектара земљишта у Индустријској зони Руски Крстур за изградњу хладњаче и погона за прераду поврћа.
hladnjaca
Фото: Youtube Printscreen

Општина Кула је од продаје тог земљишта зарадила 8,67 милиона динара, а реч је о првом озбиљном инвеститору изван Индустријске зоне у Кули.

Компанија „Мањо”, по речима власника Срђана Савичића, бави се трговином воћем и поврћем и претежна делатност им је извоз свежег воћа и поврћа, углавном на западна тржишта.

Након куповине земљишта планирамо да инвестирамо око два милиона евра у изградњу хладњаче и погона за прераду поврћа, а почетак изградње планиран је за јесен наредне године, објаснио је Савичић.

Руски Крстур смо, додао је, изабрали зато што већ годинама на том подручју откупљујемо паприку па смо препознали велики потенцијал становништва и производног подручја.

Желимо да градимо и развијамо производњу у том региону у којем добро успевају паприке, јагоде, краставци корнишони, шпаргла..., најавио је Савичић. 

Председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић, који је потписао уговор о продаји земљишта у Руском Крстуру, истиче да изградња погона у Руском Крстуру има велики значај пре свега за произвођаче паприке из тог насеља кулске општине због проблема које су имали с компанијом АБЦ.

Добијамо озбиљног партнера, а озбиљног патнера добијају и становници Руског Крстура и произвођачи поврћа, рекао је Милојичић.

Како је додао, планови те компаније се не завршавају само изградњом хладњаче већ ће ту бити и мањи погон за прераду краставаца корнишона и индустријске јагоде, а све то ће допринети да млади не одлазе из наше општине већ да почну и да се враћају.

Доласком озбиљних инвеститора и улагањима у инфраструктуру у наредном периоду ћемо то сигурно и постићи, закључује Милојичић.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести