Госпојински Пољо-фест крајем августа у Новом Бечеју

Пољопривредна манифестација „Госпојински Пољо-фест“, главна подманифестација „Великогоспојинских дана“, по шести пут ће се одржати од 24. до 26. августа у Новом Бечеју, најављено је данас у Привредној комори Војводине (ПКВ), у организацији Општине Нови Бечеј, а уз подршку Покрајинске владе, ПКВ и спонзора.
f
Фото: Привредна комора Војводине

Председник ПКВ Бошко Вучуревић истакао је да ПКВ, као место окупљања привредника и привредних збивања, пружа пуну подршку манифестацијама као што је „Пољо-фест“, јер се, како каже, њима унапређује развој пољопривреде код нас.

Свечано отварање „Пољо-феста“ биће у петак, 24. августа 2018. године у 15.00 часова у оквиру којег ће се одржати панел дискусија на тему „Млади пољопривредници – највећа шанса српског аграра“, која је, према речима члана Организационог одбора манифестације Матије Ковача, сада најактуелнија тема којој мора бити посвећена посебна пажња.

„Настављамо са такмичењем у вештини управљања трактором, која је почела прошле године, а новина је презентација пољопривредне механизације у раду, коју смо договорили са највећим дистрибутерима механизације“, истакао је Ковач и додао да се нада да ће ово прерасти у традиционално дешавање на „Пољо-фесту“, што би, како каже, представљало компаративну предност манифестације.

Други дан „Пољо-феста“ биће посвећен сточарима у оквиру којег је планирана изложба крупне, ситне стоке и ситних животиња, као и стручно предавање Пољопривредне стручне службе „Зрењанин“ о актуелним темама у вези са сточарском производњом. У недељу, трећег дана манифестације, традиционално се одржава упрезање парадних коња у запреге, а као новитет, у сарадњи са златним спонзором манифестације, компаније „Агротех“ из Трешњевца, одржаће се такмичење у јахању механичког бика у оквиру којег ће победник освојити двобразни плуг. За најмлађе посетиоце, предвиђен је програм током сва три дана „Пољо-феста“ у оквиру којег ће бити организовано рекреативно јахање коња.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић истакао је да је „Пољо-фест“ права прилика да се промовише пољопривреда у Војводини и да се, како каже, истовремено промовише развој села.

Фото: Привредна комора Војводине

„Верујем да је одржавање оваквих и сличних манифестација један од начина да се допринесе управо овим заједничким циљевима, и Покрајинског секретаријата за пољопривреду и локалне самоуправе“, истакао је покрајински секретар.

Додао је да је одржавање „Пољо-феста“ у интересу целокупне пољопривреде АП Војводине, јер како каже, сваке године расте број посетилаца, али и број излагача.

„Поред Покрајинског секретаријата за пољопривреду, ПКВ, ову манифестацију подржавају и Задружни савез Војводине, Покрајински фонд за развој пољопривреде, Развојни фонд Војводине, Гаранцијски фонд Војводине и сви са својим линијама подршке ка производњи, то јест пољопривредним произвођачима. Управо погодности које нуде покрајинске институције, биће између осталог, представљене и у оквиру 'Пољо-феста' и то је прилика за пољопривреднике да се упознају, али и да на најбољи могући начин искористе ове погодности, које нуди покрајинска администрација“, нагласио је Радојевић.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести