Имлек фармерима донирао опрему вредну пола милиона евра

БЕОГРАД: Компанија Имлек, регионални лидер млечне индустрије, набавила је за своје фармере пољопривредну опрему у вредности пола милиона евра, а вредне машине ће користити чланови два репрезентативна удружења произвођача сировог млека, саопштено је данас из Имлека. 
krave arhiva.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Нова механизација ће Имлековим добављачима сировог млека помоћи да повећају сопствену производну ефикасност, али и квалитет сировог млека. 

"Имлек свој успех једним делом дугује својим најзначајнијим партнерима, произвођачима сировог млека. Стога, поред значајних финансијских средстава која су издвојена за набавку пољопривредне опреме и механизације, помоћ се реализује и кроз краткорочне и дугорочне финансијске позајмице, али и кроз различите врсте едукације", каже Дарко Самарџија, регионални директор операција Имлека.

Како истиче, посебно је значајна чињеница да Имлек свим својим фармерима континуирано обезбеђује сигурност у погледу откупа сировог млека, односно исплате за преузето сирово млеко, што се годинама уназад обавља тачно и прецизно, без кашњења. 

"Овакву пословну праксу наставићемо и убудуће у циљу унапређења производне ефикасности и количинског раста производње сировог млека на фармама наших коопераната", навео је Самарџија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести