Куповина ораница  на кредит

У току је конкурс Развојног фонда Војводине (РФВ) за одобравање дугорочних  кредита ради купивине земље, за које је обезбеђено  400.000.000,00 динара. Намера конкурса је обезбеђење новца за куповину земље као предуслова за стварања интензивне пољопривредне производње.

Конкурс ће трајати док се новац за ту намену не потроши, а кредит од 300. 000 до 10.000.000 динара могу добити активна регистрована пољопривредна газдинства чији носиоци нису старији од 65 година и инвестицију желе да остваре на подручју АП Војводина.

Кредити се одобравају на шест година у оквиру којих је грејс период од 12 месеци. Ануитети се обрачунавају и плаћају квартално,а сопствено учешће у конкурсу треба да буде 20 одсто износа инвестиције.

Каматна стопа је два одсто на годишњем нивоу уколико постоји гаранција пословне банке , али камата може бити и три одсто у случају да је кредит обезбеђен хипотеком. 

Добра вест је да се каматна стопа за кориснике кредита који имају седиште на територији градова и општина Аутономне покрајине Војводине који су сврстани у трећу и четврту групу развијености умањује за један проценат те износи један и два одсто.

З. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести