На Сајму о подршци јачању младих у пољопривреди

У организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Српског удружења младих пољопривредника данас је, у оквиру 88. Међународног сајма пољопривреде, одржана трибина “Млади пољопривредници у Србији и ЕУ”.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар Чедомир Божић истакао је значај промовисања омладинског предузетништва у области пољопривреде у циљу повећања броја младих који се баве овом привредном граном. Он је том приликом рекао да се ресорни секретаријат залаже за стварање бољег пословног амбијента, јачање културе удруживања младих пољопривредника и њихов заједнички наступ на домаћем и страном тржишту.

“Покрајински секретаријат за пољопривреду се труди да у континуираним разговорима са младим пољопривредницима поспеши програмске мере, а самим тим и учествује у грађењу једне нове и модерне аграрне политике. Ове године млади пољопривредници су добили могућност да започну бизнис у овој области, а Покрајинска влада, преко ресорног секретаријата је издвојила 200 милиона динара субвенција које су се односиле искључиво на младе пољопривреднике“, рекао је Божић и поручио да ће поред субвенција овај секретаријат омогућити младим пољопривредницима и студијска путовања која ће им користити за даље унапређење њихове производње.

Председник Српског удружења младих пољопривредника Милан Борић нагласио је да ово удружење има циљ да представља и промовише домаћи аграр у земљама чланицама ЕУ, као и да преко Европског већа младих пољопривредника - ЦЕЈА покуша да утиче на одлуке које долазе из Брисела, а у корист српске пољопривреде.

„Ово је један од начина да се у нашој земљи створи бољи амбијент, односно услови који би омогућили бољи живот пољопривредницима и њиховим породицама, али и целокупним руралним срединама. Трибина “Млади пољопривредници у Србији и ЕУ” је одлична прилика да млади пољопривредници добију више информација о конкурсима и субвенцијама државних институција, као и да чују све оно што их интересује од надлежних представника Министарства пољопривреде и ресорног секретаријата“, рекао је Борић.

Учесници трибине били су и Биљана Петровић, директор Управе за аграрна плаћања и Љиљана Петровић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду.

 

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести