ОДЛИЧАН КВАЛИТЕТ И РОД ЦРВЕНОГ ПОВРЋА Паприка довољна за ручак целе породице (ФОТО)

ЧАЧАК: Како јесен одмиче тако се ближи и крај сезонских радова у воћњацима и њивима у плодним поморавским селима.
с
Фото: РИНА

Остало је још вредним пољопривредницима да коначно оберу јабуке, изваде кромпир али и заврше сезону паприка. Ове године поврће посебно по томе што је неопходно за чувени деликатес - ајвар, на пијачним тезагама и маркетима достиже цену и до 220 динара по килограму, па многи кажу да ће се ајвар са правом звати спрским кавијаром.

- Паприка из поморавских села надалеко је чувена по свом квалитету, по боји, одличној структури, зато све што се набере све се и прода. Људи не питају за цену. Истина је да негде коштају и преко 200 динара, али ја своју паприку продајем за 180 динара и сви срећни и задовољни, каже за РИНУ Дана Дуканац из села Виљуша код Чачка.

Њене паприке далеко се препознају и чувене су по посебној крупноћи, тако да уколико узмете да њих правите за ручак уместо читавог килограма, довољна су вам њена само један или два примерка и може да једе читава породица.

Фото: РИНА

Упркос поплавама и граду које су захватили овај наш крај, род је добар ове сезоне. Међутим, морам да кажем то је паприка која је остала после свих неприлика и да је и штета пола - пола, да није било временских неприлика било би све дуплирано. Овде можете да нађете паприку тежине и до 450 грама што значи да су у килограму две до три паприке”, каже Дана.

Она додаје да се већ година баве производњом овог поврћа, тако да им је пласман паприка већ осигуран и да имају сталне муштерије.

Рина

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести