Паорима у Војводини бесповратно 50 милиона динара

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава за прераду воћа, поврћа (укључујући и печурке), грожђа, производњу вина и јаких алкохолних пића на територији Војводине у 2017. години, пише портал еКапија.
njiva
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Како наводе, на конкурсу ће бити додељено укупно 50 милиона динара, а максималан износ бесповратних средстава износи два милиона динара, односно 2,2 милиона уколико је подносилац пријаве жена или лице млађе од 40 година, односно, уколико се инвестиција реализује на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди. 

Предмет конкурса је, пише портал, додела бесповратних средстава за нову опрему за сушење, замрзавање, бланширање, пастеризацију, стерилизацију производа од воћа и поврћа, опрему за производњу вина и јаких алкохолних пића и опрему за пријем, прераду, пуњење и паковање производа од воћа, поврћа, грожђа, вина и јаких алкохолних пића. 

Право на подстицаје остварују физичка и правна лица уписана у Регистар пољопривредних газдинстава. 

Привредно друштво може остварити право на подстицаје ако је разврстано у микро и мало правно лице, а земљорадничка задруга уколико је разврстана у микро, мало или средње и велико правно лице у складу са законом којим се уређује рачуноводство.
Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 10. септембром ове године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести