Подстицај Покрајине вредан 23 милиона динара за образовање пољопривредне струке

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 12 уговора корисницима бесповратних средстава који су остварили то право у оквиру конкурса чија је укупна вредност 23 милиона динара, и чији је циљ унапређивање образовања ученика и студената пољопривредне струке у нашој покрајини.
Bozic_dodela ugovora-12_0
Фото: Покрајинска влада

Секретар Божић је подсетио на значај Конкурса за финансирање интензивирања коришћења пољопривредног земљишта, којим располажу научноистраживачке установе, средње пољопривредне школе и остале школе које образују кадар у области пољопривреде, а за који је ресорни секретаријат наменио финансијска средства ради унапређивања наставе и што бољих услова за примену стечених знања у пракси.

„Пре свега, ви сте представници институција чији је циљ образовање нових кадрова у пољопривреди и Покрајински секретаријат ће вас апсолутно подржати у даљим активностима. Предмет конкурса је управо додела средстава за набавку нове опреме и пољопривредне механизације, која ће допринети бољем образовању и стицању нових знања у средњим пољопривредним школама и на Пољопривредном факултету у Новом Саду“, нагласио је секретар Божић.

Он је додао и да је свих 11 средњих школа које су конкурисале овога пута добило средства, као и Пољопривредни факултет у Новом Саду. Највеће интересовање је владало за набавку погонске и прикључне пољопривредне механизације. Средства су опредељена средњим стручним школама у Зрењанину, Кањижи, Сомбору, Футогу, Панчеву, Бачкој Тополи, Бачу, Руми, Иригу, Кули и Вршцу.

Декан Пољопривредног факултета у Новом Саду Недељко Тица истакао је да је ова високообразовна установа на конкурсу добила средства у висини од три милиона динара, што ће искористити за набавку трактора.

„Ово је трећи трактор који Пољопривредни факултет набавља на основу подршке Покрајинске владе. Ова подршка нам је изузетно важна јер на тај начин омогућавамо да наши студенти имају најсавременију пољопривредну механизацију, а са друге стране, са овим трактором који ћемо користити за интензивну воћарско-виноградарску производњу, биће могућа обрада површина које Факултет користи по основу закупа, што ће кроз спој науке и праксе обезбедити нашим студентима подизање знања на виши ниво“, навео је декан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести