Покрајина: 15 милиона за контролу плодности државних ораница

НОВИ САД: Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петковић, уручио је уговоре пољопривредним стручним службама у Војводини, које су добиле средства за спровођење контроле плодности пољопривредног земљишта у државној својини.
mladen petkovic ugovori
Фото: vojvodina.gov.rs

Средства у укупном износу близу 15 милиона динара добило је 12 пољопривредних стручних служби, и према речима помоћника Петковића, на овај начин биће омогућено да се обави преко 1.000 узорака, те спроведе анализа макро и микро елемената пољопривредног земљишта.

Циљ ових уговора је спровођење контроле плодности обрадивог пољопривредног земљишта, те подизање нивоа квалитета производње на овим парцелама, као и смањење трошкова производње на основу анализа које ће бити урађене како би произвођачи знали која ђубрива и у којој мери треба да користе, нагласио је Петковић.

Он је позвао пољопривреднике да искористе услуге стручних пољопривредних служби и ураде бесплатне анализе земљишта на својим парцелама, јер ће управо оне омогућити да остваре квалитетне помаке у даљој пољопривредној производњи.

Петковић је навео да ће ова подстицајна мера бити настављена и у наредној години, јер даје изузетне ефекте како за пољопривредне произвођаче, тако и када је реч о пољопривредним стручним службама које на овај начин могу да искористе капацитете с којима располажу.

Фото: vojvodina.gov.rs

Поменута подстицајна средства Покрајински секретаријат за пољопривреду доделио је стручним пољопривредним службама у Новом Саду, Вршцу, Бачкој Тополи, Руми, Сомбору, Панчеву, Сенти, Суботици, Врбасу, Кикинди, Сремској Митровици и Зрењанину, које су надлежне за територије које су им распоређене.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести