Покрајина финансира опрему за производњу вина, ракије и пива

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре о додели близу 60 милиона динара корисницима из АП Војводине по овогодишњем конкурсу за набавку опреме за производњу вина и ракије и конкурсу за набавку опреме за производњу пива.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

„Све већи број винарија конкурише за ова средства за набавку опреме за производњу вина и ракије, а од пристиглих 56 пријава новац је додељен за 53 корисника у износу од 56 милиона динара“, рекао је Божић и истакао да је у периоду од 2016. до 2022. године Покрајински секретаријат за пољопривреду субвенционисао производњу вина и ракије са 275 милиона динара.

Секретар је навео да је за субвенционисање набавке опреме за производњу пива обезбеђено седам милиона динара.

„Нажалост, одзив је био мали. Пристигло је седам пријава, а средства у износу од непуних четири милиона динара одобрена су за пет корисника“, рекао је Божић.

Он је изнео податак да данас додељена бесповратна средства по оба конкурса износе 50 посто укупне инвестиције. Међутим, уколико су носиоци инвестиције жене или млађи од 40 година, износ који се субвенционише повећава се за 10 посто.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести