Пољопривредници наставили блокаду саобраћаја у центру

Као што је било и најављено, пољопривредници су наставили блокаду саобраћаја у центру.
d
Фото: Dnevnik.rs

У овом тренутку блокиране су улице које воде ка центру, односно сваки прилаз Варадинском мосту и цео Булевар Михајла Пупина, а блокаде се налазе код Скупштине града и Норка, односно на раскрсници Јеврејске улице и Булевара Михајла Пупина.

Некон неуспешних преговора са премијерком Аном Брнабић и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, а затим и незадовољства одговором на захтеве који су добили данас послеподне, Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије је послала Влади Србије измењене захтеве и дала рок да надлежни одговоре вечерас до 20 часова.

Представник Иницијативе Радослав Адамовић је за Тан‌југ објаснио да се у мејлу који су нешто после 15 часова послали Влади Србије налази седам већ постојећих захтева, који су измењени у смислу прецизнијег дефинисања и тражења гаранција.

Фото: Dnevnik.rs

"Захтевамо да премија за млеко од 15 динара буде за целу годину, а не само за други квартал како су обећали. Што се тиче осталих захтева, они су понудили да субвенције за дизел гориво буду 22 динара за 60 литара по хектару, али ми тражимо 30 динара за 80 литара по хектару. Укидање забране извоза је у реду, али нисмо добили гаранције да неће бити уведене поново, па ми тражимо да се гарантује да забрана неће бити поново уведена до краја године", рекао је Адамовић за Тан‌југ.

Он је додао да им је понуђен мораторијум на кредите на 12 месеци, али да пољопривредници сада траже 24 месеца.

Адамовић је додао да не прихватају понуђени начин за процену елементарне непогоде, суше.

"Мораће да пронађу други начин да мере сушу. Коришћење станица РХМЗ нема смисла. На 50 километара колико обухвата једна станица може да буде киша, али да на следећих 20 ван тога имате Сахару", рекао је Адамовић.

Цену сунцокрета ће вечерас након њиховог састанка дефинисати Удружење Стиг из Пожаревца, па ће Иницијатива и пољопривредници након заједничких консултација изнети захтевану цену, рекао је Адамовић и додао да се одговор очекује за наведених шест захтева које су послали данас послеподне, а да ће захтев за цену сунцокрета бити накнадно изнет надлежнима.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести