Радојевић: Војводина улаже у развој ловства и рибарства

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, уручио је данас у Скупштини АП Војводине уговоре за субвенционисање пројеката за развој ловства, као и реконструкцију постојећих и изградњу нових рибњака на територији Покрајине.
Radojevic Vuk/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Реч је укупно о 49 Уговора са 27 организација.

"Решени смо да унапредимо ловно техничке капацитете у Војводини јер сматрамо да је то важна пољопривредна делатност. Ти пројекти су вредни 44 милиона динара, а Влада Војводине учествује са 29 милиона, а први пут смо издвојили средства за теренска возила и за то је владала велика заинтересованост ловачких удружења, јер је то њима важно средство за рад, па ћемо са тим наставити и у наредној години", истакао је секретар Радојевић.

Покрајински секретаријат за пољопривреду је по другом конкурсу издвојио 18 милиона динара за четири уговора за рибњаке, а Радојевић је подсетио на то да је у претходној години реконструисано 88 хектара постојећих и изграђено 18 хектара нових рибњака.

Представници ловачких и риболовачких удружења и организација изразили су велико задовољство због издвајања Покрајинске владе за развој њихових делатности и поздравили најаву да ће са подстицајима наставити наредне године у већем обиму.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести