Разоткривено 20.000 лажних пријава за субвенције: За непостојеће оранице УЗЕЛИ ОД ДРЖАВЕ 80 МИЛИОНА ЕВРА

Држава је преко еАграра и коришћењем сателитских снимака утврдила да су поднете лажне пријаве за субвенције за чак пола милиона хектара површина које се не обрађују!
njiva, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Другим речима и бројевима, испоставило се да је чак 20.000 пријава за субвенције лажно, а реч је о износу од чак 80 милиона евра. Иначе, држава је ратарима повећала субвенције, али је очигледно и спровела детаљну контролу самог процеса и проверила пријаве.

Наиме, у пријавама су наведене културе попут кукуруза, пшенице, уљане репице и осталих, али се на снимцима види да је на наведеним парцелама густа шума. Како кажу из врха државе, еАграр је много олакшао посао у погледу праћења и контроле, па нема места оваквим малверзацијама, а самим тим ни неоправданом одливу новца из државног буџета.

Субвенције су веома важне пољопривредницима, па је вест о броју лажних ратара који су покушали да злоупотребе субвенције заиста поражавајући. Стање у ком се тренутно налази српска пољопривреда је ове године веома лоше, уз изазове попут борбе са временским непогодама и неповољним откупним ценама. Надамо се да произвођачи који наменски користе помоћ државе неће трпети због овог инцидента и да ће своја средства добити на време да заврше радове.

Остаје да се види да ли ће се и на који начин људи који су послали лажне пријаве санкционисати.

(Agromedia.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести