Србија ће извозити житарице и механизацију у Анголу

НОВИ САД: Србија ће извозити житарице и механизацију на тржиште Анголе, што ће означити тешњу сарадњу са афричким тежиштем, што у претходних 30 година није био случај.
Žito Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

То је закључак данашњег састанка у Институту Биосенс делегације Анголе, министра пољопривреде Бранислава Недимовића и представника Биосенса.

"Последњих 20, 30 година сраадња са афричким земљама била је, неоправдано, занемарена, а простора сарадњу је много. Пре свега, када је реч о извозу наших житарица и механизације, јер конкретно Ангола је земља богата нафтом, али им недостаје квалитетна храна. Ту видимо могућност за сарадњу", рекао је Недимовић.

Представници делегације Анголе кажу да су више него задовољни оним што је данас договорено, те да "из Новог Сада крећу сигурни да ће бити реализована блиска сарадња са Србијом у области пољопривреде".

"Пољопривреда је развијена, поготово када је у питању механизација, која је у Србији изузетно квалитетна. Сигуран сам да ћемо у тим смислу остварити сарадњу", рекао је председник Скупштине Анголе Фернанд да Пиедаде Диаш душ Сантуш.

Професор и оснивач Института Биосенс Владимир Црнојевић упознао је делегацију Анголе са оним шта ради Биосенс у области дигиталне трансформације пољопривреде.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести