Сточару са Старе планине стигла помоћ из Срема

ДОЊИ ТОВАРНИК: За неколико дана пољопривредници из Доњег Товарника, општина Пећинци, прикупили су 650 бала сена за Данила Крстића, сточара из околине Књажевца, у селу на обронцима Старе планине.
Isporučeno 650 bala sena da se prehrane ovce Foto: Dnevnik.rs
Фото: Испоручено 650 бала сена да се прехране овце Фото: Дневник.рс

Крстић због суше лане није успео да припреми довољно хране за зиму за прехрану стада од тридесетак оваца, од којих зависи егзистенција његове породице.

Према речима Милана Алексића, председника Савета МЗ Тоњи Товарник, иако је прошле године суша погодила и Срем, пољопривредници овог села пећиначке општине показали су спремност да из својих резерви за зиму издвоје колико могу и тако помогну Данилу Крстићу да прехрани стадо до пролећне испаше.

Алексић је донацију у сточној храни у име пољопривредника Доњег Товарника уручио Данилу Крстићу у селу Штритарац.

„Ова количина сена ми у потпуности решава проблем са прехрањивањем стада и то не само до пролећа, већ много дуже. У овом тренутку овце се јагње и стадо се увећава, а захваљујући хуманости пољопривредника Доњег Товарника, моћи ћу да одржим стадо и зато ми ова помоћ неизмерно значи“, рекао је Данило Костић.

Иначе, пољопривредници Доњег Товарника су о невољама Данила Крстића чули преко Радио-телевизије Војводине, у акцију се одмах укључио и Покрајински фонд за развој пољопривреде, који је понудио да обезбеди превоз хране до Књажевца, а аутопревозничко предузеће „Бата транс” из Трешњевца у Банату уступило је бесплатно каимион .

        Љ. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести