Велика смотра достигнућа у аграру од 13. до 19. маја у Новом Саду

Највећа сајамска приредба у нашој земљи и једна од најзначајнијих приредби у области аграра – Међународни пољопривредни сајам – биће одражана на Новосадском сајму од 13. до 19. маја. На тој приредби представиће се око 1.500 излагача из 60 земаља, а земља-партнер је Босна и Херцеговина.
Poljoprivredni sajam u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Осим излагача из Србије, на Новосадском сајму директно ће се представити излагачи из Аустрије, Албаније, Белгије, БиХ, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Грчке, Француске, Холандије, Хрватске, Италије, Израела, Кине, Летоније, Мађарске, Македоније, Немачке, Пољске, Румуније, Словеније, Шпаније, Турске, Украјине, као и из Уједињених Арапских Емирата, а десет земаља своју привреду представиће на колективним изложбама.

По речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, 84. међународни пољопривредни сајам ће бити место пресека актуелног стања у пољопривреди, као и промоција технолошких иновација и новитета пољопривредне механизације, али и готово свих области аграра. Уз подршку Министарства пољопривреде и заштите животне средине биће организована Национална изложба стоке, као и изложбе производа с ознаком географског порекла и органске производње.

Током 84. међународног пољопривредног сајма биће покренута и иницијатива да се на Новосадском сајму организује сточна берза јер она у Србији не постоји и промет стоке није контролисан. Пољопривредници ће на тој манифестацији моћи да поднесу захтеве за набавку нових трактора снаге мотора до 100 киловата, а интересовање за тај позив, објављен почетком априла, је велико.

Као и сваке године, биће одржано и низ пословних и стручних сусрета, предавања и презентација, а акценат ће бити стављен на пословне сусрете Б2Б јер

су прошлегодишњи били веома успешни и дали одличне резултате. Да ће и ове године пословни сусрети Б2Б окупити велики број учесника потврђује и то што је до сада учешће пријавило 92 компаније из 12 земаља.

Посетиоци Међународног пољопривредног сајма и ове године биће у прилици да с Новосадског сајма оду богатији за неки од поклона који су припремљени у сарадњи с излагачима. Главна награда је трактор „беларус 82.1”, који кошта 20.500 евра, а дарује га „Агропанонка”.

Капије Новосадског сајма биће отоврене од 9 до 19 часова, а цена улазнице је 600 динара. Улазница за колективе посете кошта 400 динара, док је пензионере, децу од седам до 12 година, ђаке и студенте који сајам посете  колективно 200 динара. Породични дан је у недељу, 14. маја, када родитељи с децом до 16 година сајам могу посетити куповином једне улазнице од 600 динара.

Д. Млађеновић

 

Врхунска пољопривредна механизација

Пољопривредне машине светски познатог произвођача „Џон Дир“ на 84. међународном пољопривредном сајму представиће компанија КИТЕ, која је од овог месеца званични дистрибутер тог произвођача. На сајму ће бити изложена широка палета пољопривредних машина „Џон Дир“, речено је на јучерашњој конференцији за новинаре на Новосадском сајму, а у понуди комапније КИТЕ биће и производи

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести