ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ И МАШИНА Расписан конкурс за унапређење сточарске производње у Војводини

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, расписао је конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у Војводини у 2024. години.
Krava /pixabay

Како је наведено у конкурсу, његов циљ је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости сточарске производње и за те намене је предвиђено укупно бесповратно 115 милиона динара. Конкурс је отворен до 5. априла.

Бесповратна средстава се додељују за суфинансирање опремања говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, као и за набавку опреме за мужу, за хлађење и складиштење млека, за изђубравање, за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству, као и за набавку пчелињих друштава и опреме за пчеларство - кошница и контејнера.

Максимални износ по једној пријави за суфинансирање инвестиција у опремање сточарских фарми је од 150.000 до два милиона динара, а за суфинансирање инвестиција у набавку нових пчелињих друштава и набавку опреме за пчеларство од 50.000 до 350.000 динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по конкурсу утврђују се у износу до 60 одсто од прихватљивих трошкова инвестиције, док за подносиоце пријава чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, као и жене носиоце пољопривредних газдинстава и лица млађа од 40 година, она износе до 70 одсто од укупних прихватљивих трошкова инвестиције. Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести