За развој органске производње – девет милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 17 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства у оквиру конкурса за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу.
s
Фото: Покрајинска влада

Приликом потписивања уговора на основу овог конкурса, Божић је посебно истакао значај препознавања потребе да се суфинансира и набавка специјализоване прикључне механизације, неопходне за органску производњу. Циљ конкурисања у области органске производње био је да се произвођачима органске хране омогући да лакше дођу до пољопривредне механизације, те да – како је Божић истакао – производњу учине ефикаснијом и тиме постану конкурентнији на тржишту.

„Покрајински секретаријат суфинансираће инвестиције, на основу потписаних уговора, у укупној вредности од око девет милиона динара, што представља 60 посто прихватљивих инвестиција. Овај конкурс је још један добар начин да се ојача позиција наших пољопривредника јасним препознавањем и добијањем новог квалитета наших домаћих производа”, истакао је Божић.

Покрајинска влада односно ресорни секретаријат препознаје важност органске производње и очекује значајно унапређивање у тој области.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести