Пољопривредници у реду за субвенције испред Министарства

БЕОГРАД: Испред Министарства пољопривреде и заштите животне средине у Београду, формирао се ред пољопривредника који желе да поднесу захтев и добију обавештења о субвенцијама државе за куповину нових трактора.
oraci
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

Од раног јутра, више од 200 пољопривредника је дошло да преузме документацију, коју, када попуне, добиће повраћај новца у висини од 50 одсто од вредности купљеног трактора, речено је Танјугу у ресорном министарству.

Надлежни кажу, да до сада никада није било овако великог интересовања за неку од мера које је Министарство пољопривреде предложило. 

Уколико пољопривредник купи трактор, који се користи највише у воћарској и виноградарској производњи, до цене од 3,6 милиона динара, ми му враћамо пола новца. Нисмо до сада ни за једну меру имали овако велико инетересовање, а наши телефони звоне цело јутро, кажу у Министарству и објашњавају да има сасвим довољно времена да у наредних 30 дана сви који желе, дођу до субвенција.

Машине које пољопривредници могу купити морају бити до 100 KW, вредности до 3,6 милиона динара, а надлежни кажу, да је битно само да пољопривредници имају измирене све обавезе према држави.

Недимовић: Има довољно средстава
Првог дана подношења захтева за одобравање подстицаја за набавку новог трактора у 2017. години, ресорни министар Бранислав Недимовић поручује пољопривредницима да не брину, јер су за то обезбеђена довољна средства.

"Што чекате браћо? Биће, нема потребе да чекате тако... Има довољно новца, не бирините, има још месец дана, озбиљно вам кажем", рекао је министар Недимовић. 
Он је пољопривредницима рекао да има још месец дана за пријаву, те да је опредељено још 500 до 600 милиона динара. 
На наводе пољопривредника да је мало новца за тракторе, министар каже да има довољно средстава. 

"Оставили смо ми доста пара, оставили смо још 500 до 600 милиона динара. Има пара, не брините ништа", рекао је Недимовић, а на његово питање када су дошли, пољоприредници су одговорили да су стигли рано јутрос.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести