Потписано 67 уговора о уређењу атарских путева

БЕОГРАД : Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за пољопривредно земљиште, закључило је уговоре о коришћењу средстава за уредење некатегорисаних путева и отресишта са представницима 67 јединица локалних самоуправа са територије централне Србије. 
Zetva_Kacki_atar_5 SUS
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу Министарства пољопривреде наводи се да је за уредење некатегорисаних путева и отресишта, буџетом за ову годину предвидела средства у износу од 851 милион динара, од чега ресорно министарство учествује са више од 249 милиона динара. 

"Ове године планира се обнова око 860 километара сеоских путева. Уз комасацију, уредење пољских путева и отресишта је једна од најзначајнијих мера којом се на комплесан начин управља земљиштем и којом се побољшавају услови живота и рада пољопривредника, али и свих других људи који живе у руралном подручју", рекао је државни секретар Велимир Станојевић приликом потписивања уговора. 

Он је рекао да се сваке године повећава број заинтересованих локалних самоуправа које конкуришу за ову меру министарства од које ће, како је истакао, корист имати више хиљада пољопривредних произвођача. 

Током претходне три године министарство је заједно са локалним самоуправама уложило 2,2 милијарде динара за уредење 2.500 километара атарских путева, наводи се у саопштењу министарства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести