Преговори са Кинезима за велику инвестицију у Зрењанину

МАЈДАНПЕК : Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да се са Кинезима преговара о огромној инвестицији која би била у Зрењанину, али да још не може да открије детаље, као и да би то била једна од највећих инвестиција у земљи.
1
Фото: Tanjug

"Разговарамо са Кинезима сваког дана и покушавамо да обрадујемо Зрењанин који, осим Дрекслмајера, нема ниједну нову фабрику", казао је Вучић новинарима.

Он истиче да би то било веома значајно за средњи Банат пошто се празни у последњих двадесетак година, а за ту инвестицију би биле везане и околнне општине, Житиште, Сечањ и друге.

"Радимо на огромној инвестицији и имамо 50 одсто шансе да она дође у нашу земљу и ишла би у Зрењанин, то би била једна од највећих инвестиција"

Вучић је рекао и да држава полако и сигурно подиже југ Србије и да је влада у претходне две или три године од седам фабрка у Нишу довела шест.

"У Лесковцу то, такође, напредује, у Врању напредује, у Владичином Хану иде одлично, у Лебану отврамо нову фабрику, Житорађа први пут добија нову фабрику. Бела Палака ускоро добија фабрику за око 150 људи... Подижемо полако југ и југоисток Србије".

Он је рекао да ће градоначелник Зајечара Бошко Ничић имати пуну подршку владе и да је са њим разговрао о више пројеката, како да се направе путеви, како да се развије туризам, уложи у већарство и повртарство.

У Крањажевац, према његовим речима, мора још да се уложи, у пут око Калне, као и у Бољевац.

Вучић је поручио да Зајечар и Бор као и цео исток Србије могу да рачунају на велику помоћ државе.

Истича је РТБ Бор срце тог дела Србије.

"Ако успемо да унарпедимо и ако је могуће да нам приходи уместо 320 милиона долара на годишњем нивоу пређу 500 милона онда нећемо имати проблема са било чим у источној Србији", истиче Вучић.

Он је најавио и реконструкцију тзв. Дунавске магистрале.

"Ускоро нам креће и потпуна реконструкција 70 км пута Доњи Милановац - Кладово, видећемо да урадимо још Доњи Милановац - Голубац - Велико Градиште, а онда и до Костолца и Пожаревца и да тиме отворимо привредно ту, како смо је раније звали, Дунавску магистралу", истакао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести