Производи из Рашке прави кандидати за “чуваркућу”

РАШКА: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж посетио је млекару Милкоп у Рашкој и представницима компаније уручио позив да се укључе у акцију "Стварано у Србији" и конкуришу за знак "чуваркућа".
  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Циљ је да компаније које производе врхунске домаће, традиционалне производе, специфичне за одређени крај, постану први и најбољи промотери ове акције.

"Млекара Милкоп важи за компанију која производи не само домаће већ и традиционално, специфично за овај крај, за Копаоник, Рашку и Пештер. Производи Милкопа имају све сертификате и лиценце, као доказ квалитета, на домаћем али и иностраном тржишту", рекао је Чадеж.

Све то их, оценио је Чадеж, чини правим кандидатом за жиг "чуваркуца".

"Оно што желимо јесте да купац када уђе у продавницу и одабере ваш кајмак, сир или паприку у павлаци, тачно зна да је то производ од млека фармера из овог краја, од сировине из овог краја, да је вредност која је створена у том производу створена овде у Србији. Куповином таквог производа чувамо нашу кућу", поручио је Чадеж.

Дијана Милићевић, технолог у млекари "Милкоп" рекла је да та фирма постоји већ 23 године, да има два производна погона, у Рашкој и Краљеву, а да сировине које користе потичу са обронака Копаоника, Пештера и Голије.

"На тај начин чувамо традиционално, не увозимо млеко, већ подржавамо наше произвођаче сировог млека", указала је Милићевић.

Производи Милкопа - кајмак, паприка у павлаци и разне врсте сирева, посебно у погону у Рашкој, истиче, праве на традиционалан начин, ручно, без додатака, чиме ова млекара поштује и негује традицију.

"Желимо да се пријавимо за жиг ''чуваркућа'' да би наши купци били сигурни да иза производа млекаре Милкоп стоји и традиција и квалитет", рекла је Милићевић.

Млекара Милкоп, приватна компанија, власника Бојана Премовића, данас упошљава 150 својих радника, али и локалне кооперанте од којих дневно откупи 80.000 литара млека, каже се у саопштењу ПКС.

Млечне производе прави и по свим међународним стандардима, улажући у савремену опрему и технологију за откуп и прераду и продаје их у земљи и региону.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести